Nume de copii

Numecopii.pentrumamici.ro va ajuta sa gasiti numele perfect pentru copiii vostri. Semnificatia si originea numelui sunt adesea principalele criterii de selectie a numelui.

Pentru inceput, verificati listele noastre cu nume de copii, ce acopera aproape toate numele la care va puteti gandi, de la A la Z! Listele cuprind mii de nume de fete, nume de baieti si nume unisex, la fel istoria, originea si semnificatia acestora.

De la araba pana la ungara, avem liste cu nume de fete si nume de baieti organizate dupa nationalitate si limba: nume biblice, nume italienesti, nume romanesti, nume rusesti, nume spaniole, nume grecesti, nume englezesti, nume germane, nume evreiesti, nume unguresti si multe alte nume.

Daca nu ati gasit inca numele dorit, cititi articolele noastre despre nume de copii, articole ce va ofera sugestii si idei pentru alegerea numelui.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ABEL ( m )
Pronuntie: AY-bul (engleza), ah-BEL (spaniola), u-BEL (portugheza)   Origine ebraica. Derivat de la הֶבֶל (Hevel) sau הָבֶל (Havel) care inseamna "respiratie". In Vechiul Testament, era cel de-al doilea fiu al lui Adam si Eva, omorat din ura de fratele lui Cain.

ADAM ( m )
Scriere originala: אָדָם (ebraica), Адам (rusa, ucraineana) Pronuntie: A-dam (engleza), AH-dahm (germana, poloneza), ah-DAHM (rusa)   Inseamna "om" in ebraica. Poate proveni din ebraica, de la אדם ('adam) "a fi rosu", referindu-se la culoarea pielii umane sau din limba asiriana, de la adamu "a face". Dupa capitolul Geneza din Vechiul testament, Adam a fost creat de Dumnezeu din pamant (este un joc de cuvinte in limbra ebraica אֲדָמָה ('adamah) "pamant").

ADRIAN ( m )
Scriere originala: Адриан (rusa) Pronuntie: AYD-ree-an (engleza), AHD-ryahn (poloneza), AH-dree-ahn (germana), ah-dree-AHN (rusa)   De la Hadrianus, care inseamna "din Hadria". Hadria este un oras in nordul Italiei, care a dat si numele Marii Adriatice. Sase Papi au purtat acest nume.

ALBERT ( m )
Scriere originala: Альберт (rusa) Pronuntie: AL-burt (engleza), al-BER (franceza), AHL-bert (poloneza)   Origine germana. Deriva de la Adalbrecht, care inseamna "nobilime minunata", compus din adal "nobil" si beraht "stalucitor, minunat". A fost introdus in Anglia de catre normanzi si a inlocuit vechiul Æðelbeorht. Acest nume cu multiplele lui variante a apartinut regilor Belgiei si Germaniei si multor persoane regale din Europa. Alte personalitati: fizicianul Albert Einstein, creatorul teoriei relativitatii si Albert Camus, un scriitor si filosof francez-algerian.

ALEXANDRU ( m )
Origine greaca. Derivat de la Αλεξανδρος (Alexandros), "aparator" format din αλεξω (alexo) "a apara, a ajuta" si ανηρ (aner) "om" (la genitiv ανδρος). Regele Macedoniei Alexandru cel Mare a construit vastul imperiu al Greciei, Egiptului, Persiei si parti din India (secolul 4 i.h.). Numele a fost ulterior purtat de imparati rusi, regi ai Scotiei si Iugoslaviei si de 6 Papi.

ALEXIS (1) ( m )
Other Scripts: Αλεξις (greaca veche) Pronuntie: al-ek-SEE (franceza), a-LEK-sis (engleza)   Varianta pentru ALEXIUS

ALIN ( m )
Forma masculina pentru ALINA (2). Poate deriva de la verbul din limba romana "a alina".

ANDREI ( m )
Scriere originala: Андрей (rusa, bulgara) Pronuntie: ahn-DRYAY (rusa)   Forma romana pentru ANDREW si varianta de scriere ruseasca si bulgara pentru ANDREY.

ANTON ( m )
Scriere originala: Антон (rusa, bulgara, ucraineana) Pronuntie: AHN-tawn (germana), ahn-TON (rusa)   Varianta pentru Antonio, forma romana, spaniola si italiana de la Antonius. A fost asociat cu grecescul ανθος (anthos) "floare" (se pare ca este o asociere gresita), ce rezulta din adaugarea unui "h" in secolul al 17-lea. Un nume notabil roman este Marcus Antonius, generalul care a condus Imperiul Roman, impreuna cu Augustus, pentru o scurta perioada de timp. Tragedia 'Antoniu si Cleopatra' de Shakespeare se bazeaza pe povestea lui si a amantei sale Cleopatra.

ANTON ( m )
Scriere originala: Антон (rusa, bulgara, ucraineana) Pronuntie: AHN-tawn (germana), ahn-TON (rusa)   Varianta pentru Antonio, forma romana, spaniola si italiana de la Antonius. A fost asociat cu grecescul ανθος (anthos) "floare" (se pare ca este o asociere gresita), ce rezulta din adaugarea unui "h" in secolul al 17-lea. Un nume notabil roman este Marcus Antonius, generalul care a condus Imperiul Roman, impreuna cu Augustus, pentru o scurta perioada de timp. Tragedia 'Antoniu si Cleopatra' de Shakespeare se bazeaza pe povestea lui si a amantei sale Cleopatra.

ARISTIDE ( m )
Forma franceza pentru ARISTIDES

ARTHUR ( m )
Pronuntie: AHR-thur (engleza), ar-TUYR (franceza)   Semnificatie necunoscuta. Poate fi derivat de la elementele britanice art "urs" combinat cu viros "om" sau poate fi inrudit cu cuvantul irlandez art "piatra". Alternativ, poate fi inrudit latinul Artorius. Personalitati care au purtat acest nume ii includ pe autorul Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes si scriitorul de SF Arthur C. Clarke.

ARTUR ( m )
Scriere originala: Артур (rusa) Pronuntie: AHR-toor (germana), ar-TOOR (galiciana), AHR-tuwr (poloneza)   Forma ruseasca pentru ARTHUR

AUGUSTIN ( m )
Pronuntie: o-goos-TEN   Forma franceza pentru Augustinus (vezi AUGUSTINE).

AUREL ( m )
Pronuntie: ow-REL (germana)   Forma romana, germana, ceha si slovaca pentru AURELIUS, derivat de la latinul aureus " aurit". Marcus Aurelius a fost imparat roman si filosof. De asemenea, este si numele mai multor Sfinti.

Cunoaste mamici ca si tine


Invita o mamicaRecomandam magazinul de "jucarii pentru copii" edukid.ro


Cauta un nume


Tag-uri

dieta     fertilitate     sarcina     mamici     alimentatie     sanatate     gravida     sex     contraceptie     alaptare     nastere     bebelusi     dupa nastere     copii     analize medicale     depresie     inteligenta     vitamine     activitati     educatie     creativitate     concurs     dezvoltare     simptome     preconceptie     stiri     disciplina     nume de copii     gemeni     jucarii     ovulatie     nume biblice     somn     diversificare      anticonceptionale     medicamente     cezariana     anestezie     nume de fete     nume de baieti     nou nascuti     parinti     cadouri     boli     haine     campanie     vaccinuri     olita     fotolii auto     dinti     ochi     alergii     regim     tratament     vacanta     infectie     febra     tuse     lapte     povesti     adoptie     carti     trusoul bebelusului     adolescenti     dezvoltare personala     abilitati     psihologie clinica     eliberare emotionala     bani     frumusete     zodiac     test sarcina     semne sarcina     menstruatie     colici     lamaze     alimente bio     limbi straine     memorie     semnificatia numelui     retete     babysitter     cantece     travaliu     dinti copii     sedinte foto     maternitate     sedinte foto gravida     biciclete pentru copii     sedinte foto gravide     camera copilului     http://articole.pentrumamici.ro/tag/    

RSS

Apasa pe unul din link-urile de mai jos pentru a te abona la ultimele articole prin RSS

Ultimele articole din site
Ultimele articole din subcategoria Nume de Baieti
Ultimele articole din categoria Nume